Voedselbedeling in rampgebieden.

Als Moved For All Nations hebben we al heel wat keren het enorme voorrecht gekend om levensnoodzakelijk voedsel te mogen verdelen in rampgebieden.

  • Begin 2005 hebben we heel wat voedsel verdeeld onder tsunami slachtoffers op de Andaman & Nicobar Eilanden.
  • Sinds 2010 delen we jaarlijks, naast waterfilters. voedselpakketten uit onder slachtoffers van de jaarlijkse overstromingen in Bihar. 
  • In 2015 konden we heel slachtoffers van de grote aardbeving in Nepal helpen.
  • En dan is er nu natuurlijk het Corona virus dat op dit ogenblik zowat geheel de wereld verlamd. 
Wij verblijven momenteel in Manipur (Noordoost-India) en zijn in gesprek met een aantal mensen die de gehuchten 'officieel' overzien. We zijn begonnen met de kolonie waar mijn vrouw opgroeide, waar we de meeste mensen kennen en waar we ook de meeste kinderen sponsoren. 

In dat gehucht werken 350 van de 400 gezinnen 'in normale omstandigheden' als dagloners en die hebben het nu allemaal moeilijk. We hopen volgende week rijst, suiker, thee en bonen te verdelen aan deze 350 gezinnen. (De 50 resterende gezinnen hebben een salaris of een winkeltje dat nog open mag zijn tijdens de toegelaten uren)

Het begint reeds moeilijk te worden om rijst te vinden. Mensen met geld hebben 'hun rijst'  reeds opgeslagen. Zij die nu nog willen kopen moeten er 20 of 30% meer voor betalen.

Bijdragen voor voedselbedeling zijn welkom met mededeling 'NOOD' via de rekening van:

Moved For All Nations VZW
Leopoldplein 26 A
2500 Lier (België)

IBAN : BE50 9796 4898 9518
BIC : ARSPBE22

We zijn van start kunnen gaan met de eerste voedselbedeling. De eerste vrouw die ons aansprak bedankte ons met tranen in de ogen en zei: "Bedankt. Zelfs zij die geld hebben vinden geen rijst."